Over mij

“Het is mijn missie om het welzijn van zoveel mogelijk honden en hun eigenaren te verbeteren.”

Ik heb een groot hart voor dieren en honden staan toch wel boven aan mijn lijst. Ik ben thuis opgegroeid met honden en sinds een aantal jaar heb ik het geluk om zelf een hond te hebben, onze Boomer Dexter. Samen met Dexter hebben we de puppycursus en jonge hondencursus bij de lokale hondenschool gevolgd en daarvoor heb ik met de hond van mijn ouders Fred “gewoon lekker bezig zijn” gevolgd, waarbij we samen allerlei leuke oefeningen deden.
De manier van opvoeden en trainen heb ik zo leuk gevonden dat het me geïnspireerd heeft om ook kynologisch instructeur te worden.

In 2021 ben ik geslaagd voor de opleiding kynologisch instructeur bij de Nederlandse Vereniging voor Instructeurs in Hondenopvoeding en – opleiding. In 2024 ben ik gestart met de opleiding tot Gedragstherapeut voor honden bij Annorlunda. Ik ben erkend door de Raad van Beheer. Regelmatig volg ik nascholingscursussen en workshops om de erkenning te behouden. Onderaan deze pagina is een overzicht te vinden van alle door mij gevolgde opleidingen, cursussen en workshops.

Sinds 2019 geef ik met veel liefde en plezier puppycursus bij Hondenschool Ons Schooltje in Krimpen aan den IJssel. 

Ik merkte op de hondenschool ook hoe lastig het is voor eigenaren met een hond met problemen om alleen thuis te blijven om met een fijn gevoel de deur uit te gaan. Omdat de honden soms urenlang alleen thuis zijn terwijl zij dat echt niet aan kunnen, komt hun welzijn enorm onder druk te staan. Daarom ben ik in 2022 de opleiding gaan volgen tot verlatingsangst expert bij Julie Naismith. Zodat ik niet alleen het leven en gevoel van de hond kan verbeteren, maar ook die van de eigenaar.
Het is dan ook mijn missie om het welzijn van zoveel mogelijk honden en hun eigenaren te verbeteren. 

Tijdens mijn lessen op de hondenschool en tijdens mijn begeleiding staat het welzijn van de hond dan ook voorop. Ik geef uitsluitend les op een positieve manier en werk met beloningen in plaats van angst. Ik vind het belangrijk dat de hond iets doet omdat hij het graag wil en niet omdat hij angstig is voor de consequenties. 
Ik ben heel erg geïnteresseerd in de hondentaal en vind het erg leuk om eigenaren daarin te begeleiden. Ik geef aan wat ik zie en geef daar uitleg bij zodat de band met de hond nog hechter wordt.

Je kunt van mij verwachten dat ik altijd eerlijk tegen je ben, ook als het even niet goed gaat. Altijd wel op een respectvolle manier en met concrete tips hoe je het in het vervolg anders kunt aanpakken. Dat is een beetje de Rotterdamse mentaliteit die ik heb.
Wat ik ook heel belangrijk vind, is dat we samen onze successen vieren. De eerste minuut en vervolgens 5 minuten buiten de deur, het moment dat je echt weggaat van huis, je eerste boodschap. Alle kleine successen gaan we uitbundig vieren! Ik ben minstens net zo blij als jij bent dat je langzaamaan je vrijheid weer terug krijgt terwijl jouw hond heerlijk relaxed thuis ligt of wanneer je weer met rust en plezier samen met je hond buiten kunt wandelen.

Wil je met mij samenwerken? Neem dan contact op.

Opleidingen

Als hondencoach vind ik het erg belangrijk om mijn kennis steeds up to date te houden en uit te breiden. Hieronder heb ik mijn gevolgde opleidingen, cursussen, workshops en trainingen weergegeven.

"The best time for new beginnings is now"

SAPRO trainer Shannon Peters-van Kooten